THALASSA. Amarra a Blanes.

Venerem altre volta a la nostra Mare Celestial, la Mare de Déu del Vilar, que torna en el mateix lloc, en la platja de Blanes, on ara fa 50 anys va ser coronada. Estic convençut que des del Cel, ens mireu contenta i somrient perquè sabeu que el poble de Blanes us estima de veritat. Recordo emocionat aquelles memorables dues hores que tota aquesta platja es va convertit en una autèntica catifa humana aclamant a la seva Reina i ho dic emocionat perquè jo era l’espiquer que anunciava pam a pam la cerimònia i el moment que el Cardenal imposava la corona sobre la vostre testa. Escena que ha quedat gravada en el cor de molts blanencs.

MARE DE DÉU DEL VILAR, CONTINUEU VETLLANT PEL NOSTRE POBLE.

Es casual o potser providencial l’arribada del vaixell THÖ-PA-GA a Blanes i contemplar-lo fondejat enfront de la nostra platja. THALASSA un programa meravellós de la Televisió Catalana, a través del canal 33, ha encertat de ple en el seu ideari de divulgar tos els secrets dels nostres mars. Aquesta setmana, Blanes commemora una data històrica, el 50é Aniversari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu del Vilar i en la certesa de que la Mare de Déu, es un autèntic punt de referència per tota la gent del mar, THALASSA ha volgut adherir-se a l’homenatge oferint la seva ofrena a la M. de D.del Vilar, marinera per excel·lència. Bonica manera d’afegir un altre graó al seu historial en la seva commemoració dels 15 anys i 500 edicions del programa THALASSA. Blanes agraeix de tot cor aquesta emotiva deferència i DESITJANT que el pugeu continuar el programa durant molts anys.

La devoció a la Mare de Déu del Vilar es mil·lenària, a través dels segles s’ha mantingut ferma i sincera. Sempre hem confiat amb Vos, com es demostra en les moles vegades que hem vingut a buscar-vos, per tenir-vos mes a la vora i suplicar la vostra ajuda ( Calamitats en forma d’epidèmies i pestes. Èpoques de sequeres. Invasions dels francesos.( El Vot de Vila).

Infinitat d’Exvots, prometences, i molts sacrificis oferts com a penyora d’agraïment d’algun favor rebut.

Deixeu-me contar un somni i feu com vostre aquest somni: Una ofrena simbòlica però de gran sentit espiritual. L’home que mes va descriure el mar amb les seves narracions, JOAQUIM RUYRA, i no tan sols amb una prosa rica i vibrant, sinó que el va pintar com un quadre, perquè llegint-lo, veiem el mar en tota les seves transformacions i tonalitats, dons aquesta ofrena la fa RUYRA, representant a tot el poble de Blanes, a tota la gent del mar, oferint a la M. de D. del Vilar totes les seves narracions i especialment l’obra literària, on EL MAR I LA MARE DE DÉU DEL VILAR SON PRESENTS.

Una Tarda per mar – Mar de llamp – Mànegues marines – L’Idil·li d’en Temme – La Xucladora – Jacobé – L’ANIVERSARI DEL NOI GUIXER – EL REM DE TRENTA QUATRE.

L’Aniversari del noi Guixer ( El mar un Temple Sagrat, quants mariners Blanencs i descansant en pau. El mar enfadat s’en va emportar el seu fill)

El Rem de trenta quatre, el mar enfadat i tranquil, d’avant l’invocació a la Mare de Déu del Vilar, retorna el mariners. El final es una mostra de la fe d’un poble.

EN EL SANTUARI HI HA DOS IMATGES IMPACTANTS – LA MARE DE DÉU DEL VILAR, REINA I MARE. I EL REM QUE REPRESENTA TOT EL POBLE DE BLANES.

Domènec Valls i Coll

 

Anuncis